Vad passade bättre vid Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele när man firade 25 år än att Hockeykungen själv, Peter Forsberg, kom på besök.

Han ringde ett par veckor innan start till Thomas Hellgren och undrade om sonen Lennox kunde få vara med.

Niklas Sundströms hockeyskola

äldsta arrangemanget i Ramsele

Niklas Sundströms sommarhockeyskola i natursköna Ramsele i Västra Ångermanland är nu bygdens äldsta arrangemang.

Det hela leds av entusiastiske Thomas Hellgren och när han väl lade fram sina planer skrattade folket i Ramsele, men i dag, sedan Hockeyskolan firat 25 år har nog de flesta satt skrattet i halsen.

Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele

JUBILEUM EFTER 24 ÅR
Närmare 25 000:- till "Cancer tillsammans" samlades in!

Vid Niklas Sundströms sommarhockeyskola i natursköna Ramsele i Västra Ångermanland firar man jubileum efter 24 år.

Märkligt?

Inte alls eftersom Niklas tröjnummer i MODO Hockey och i NHL under tio säsonger var just 24.
Med tanke på det slog rektorn för skolan, legendaren Thomas Hellgren, på stort.
Det hela avslutades med en ishockeymatch mellan Team Sundström och Ångermanlands TV-puckare, som vann den turneringen 2015.

"Team Sundström" mot TV-puckhjältarna från 2015 höjdpunkt vid Hockeyskolan 2018

Niklas Sundströms Hockeyskola i naturfagra Ramsele sommaren 2018 har alla förutsättningar att bli någonting alldeles extra.

Lilla Ramsele längst uppe i hörnet av västra Ångermanland må vara litet och har knappt tusen invånare, men säg Niklas Sundströms Hockeyskola och alla lystrar. Det är när den äger rum, 2016 för 22:a årgången, som hela byn lever upp. Folkmängden ökas kraftigt och hockeyskolelever från hela Sverige och Norden samlas, har kul och utvecklas.

Ledningen för Niklas Sundströms hockeyskola vill ta tillfället och gratulera Ångermanland till segern i TV-pucken 2015. Finalen vanns mot Stockholm Nord med 5-4 efter en hyperspännande och dramatisk match. Head coach för det ångermanländska segerlaget var Jan Brorsson, centralfigur vid Niklas Sundströms hockeyskola sedan starten. 

Niklas Sundström: Nu tar vi ny sats i Ramsele efter det lyckade jubiléet

Under en vecka alldeles i slutet av juli och någon dag in i augusti lever den lilla idylliska orten Ramsele i västra Ångermanland upp som aldrig förr. Invånarantalet fördubblas i princip. Ett invånarantal som numera ligger på cirka 950 personer.

Det hela stavas Niklas Sundströms Hockeyskola, som sommaren 2015 går in på sitt 21:a år. Jubiléet över 20 år som ägde rum sommaren 2014 blev en succé. 134 deltagare fanns på plats, dessutom massor av anhöriga som gör att ”byn” som sådan lever upp rejält.

Den uppmärksamme hockeyåskådaren eller CMore tittaren har säkert sett sponsornamnet Hilli på MODO Hockeys båda unga supermålvakter, Linus Ullmark och Anton Forsberg.

Hilli Maskin AB ligger i Själevad, Örnsköldsvik och drivs av makarna Inger och Ulf Hilli, två smått hockeyhysteriska människor.
-Så länge vi minns har vi sponsrat MODO Hockey och det har liksom blivit en livsstil för oss, säger Inger Hilli.

Genom tiderna räknas framförallt två spelare som lite av Ramseles egna ”söner”. Det är Mattias Timander, född 1974 och Andreas Molinder, född 1987, back resp. centerforward. Mest merittyngd av de här herrarna är utan tvekan Timander.

På sitt CV kan han skriva in VM-guld 2006, SM-guld 2007, åtta säsonger i NHL i fyra olika klubbar, över dussinet säsonger i SHL med MODO Hockey samt bedriften med att avsluta sin karriär och vara delaktig i Leksands återkomst till högsta ligan.
-Jag har fått vara med om många fantastiska ögonblick, men frågan är om inte de sista två åren, framförallt det sista, med Leksands IF slår allt, skrattar ”Timmy”.

Tre av MODO Hockeys stjärnspelare säsongen 2013-14 var en gång i tiden med i Niklas Sundströms hockeyskola i Ramsele. Det handlar om målvakten Anton Forsberg samt bröderna Mario och Adrian Kempe. Överhuvudtaget är det allt som oftast stjärntätt i Ramsele under hockeyskolan. Året då Kenta "Mr Magic" Nilssons gästade så deltog även hans ättelägg Robert Nilsson i äldsta gruppen. Med som deltagare har även Markus Näslunds och Per Svartvadets ätteläggar varit.

I sommar gästar supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin och ibland dyker också självaste hockeykungen Peter Forsberg upp.

Niklas Sundströms hockeyskola i Rafnahallen i Ramsele 20-årsjubilerar sommaren 2014.
-Otroligt så fort tiden går, säger Niklas själv.

Det är också i det närmaste 20 år sedan Niklas Sundström lämnade MODO Hockey och flyttade till Nordamerika, New York och New York Rangers.
Han har gjort en fantastisk hockeyresa.
Tio säsonger i världens hårdaste hockeyliga NHL, elva säsonger i Elitserien, numera SHL.

Supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin kommer att gästa 20-årsjubilerande Niklas Sundströms hockeyskola 27 juli till 1 augusti i 2014.

-Vi har lovat länge att komma dit en dag och vad passar bättre än då det är 20-årsjubileum, säger Daniel.

Supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin kommer att gästa 20-årsjubilerande Niklas Sundströms hockeyskola 27 juli till 1 augusti i år.

-Vi har lovat länge att komma dit en dag och vad passar bättre än då det är 20-årsjubileum, säger Daniel.

Sponsorer

Hitta oss på sociala medier

Kontakta oss

Jan Brorsson: 070-645 12 70
Tomas Hellgren: 070-235 95 12
Eller via kontaktformuläret.

Credits

© 2003-2020 Niklas Sundströms Hockeyskola
Producerad av Daniel Sörlin

Alla fotografier tillhör Daniel Sörlin om inget annat anges.