Genom tiderna räknas framförallt två spelare som lite av Ramseles egna ”söner”. Det är Mattias Timander, född 1974 och Andreas Molinder, född 1987, back resp. centerforward. Mest merittyngd av de här herrarna är utan tvekan Timander.

På sitt CV kan han skriva in VM-guld 2006, SM-guld 2007, åtta säsonger i NHL i fyra olika klubbar, över dussinet säsonger i SHL med MODO Hockey samt bedriften med att avsluta sin karriär och vara delaktig i Leksands återkomst till högsta ligan.
-Jag har fått vara med om många fantastiska ögonblick, men frågan är om inte de sista två åren, framförallt det sista, med Leksands IF slår allt, skrattar ”Timmy”.

Han tänker framförallt på två saker, derbyt mot Mora IK i ett utsålt och så karnevalen när elitserieplatsen var säkrad.
-Leksands supporters är svårt för något annat lag att matcha, säger han.

Självklart var också SM-guldet 2007 något enormt. Inte minst den avgörande matchen i Cloetta Center, där MODO i det sista bytet förutom Karol Krizan i mål hade Timander, Hans Jonsson, Niklas Sundström, Per Svartvadet och Andreas Salomonsson – en kvintett som hållit ihop sedan hockeygymnasiet.

VM-guldet i Riga var förstås enormt också och fakta är att Mattias Timander spelat betydligt fler internationella turneringar om rätta viljan funnits där. Hans prio ett var familjen och han ville inte vara borta veckotals på träningsläger.

Så var det bara.

Mattias Timander kom åter till MODO efter åren i NHL i samband med lockouten 2004-05. Han spelade i NHL för Boston Bruins, Columbus Blue Jackets, New York Islanders och Philadelphia Flyers. Typiskt nog var han som bäst sista säsongen hos Flyers, där han fick vara med om att spela final om Stanley Cup.
Men då hade han redan bestämt sig för att flytta hem för gott och Timander var aldrig någon som velade hit eller dit utan så blev det.

Efter hockeykarriären är numera Mattias Timander vd för Öviks Marina, något han trivs förträffligt med.

+++

Andreas Molinder har Ramsele IK som moderklubb till skillnad på Timander, som står för Sollefteå HK.

Molinder, född 1987, har haft en lång karriär i högsta serien, som toppades med SM-guldet 2007. Han flyttade till MODO Hockey och hockeygymnasiet direkt efter TV-pucken. Andreas debuterade i högsta serien som 18-åring. Han var oerhört talangfull och hade god spelförståelse, en listig center helt enkelt. Deltog för Sverige i JEM och JVM.

 

Efter tiden i MODO Hockey blev det Timrå IK för Andreas Molinder, där han fortfarande spelar.

 

 

 

________________

Sponsorer

Hitta oss på sociala medier

Kontakta oss

Jan Brorsson: 070-645 12 70
Tomas Hellgren: 070-235 95 12
Eller via kontaktformuläret.

Credits

© 2003-2019 Niklas Sundströms Hockeyskola
Producerad av Daniel Sörlin

Alla fotografier tillhör Daniel Sörlin om inget annat anges.