Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele

JUBILEUM EFTER 24 ÅR
Närmare 25 000:- till "Cancer tillsammans" samlades in!

Vid Niklas Sundströms sommarhockeyskola i natursköna Ramsele i Västra Ångermanland firar man jubileum efter 24 år.

Märkligt?

Inte alls eftersom Niklas tröjnummer i MODO Hockey och i NHL under tio säsonger var just 24.
Med tanke på det slog rektorn för skolan, legendaren Thomas Hellgren, på stort.
Det hela avslutades med en ishockeymatch mellan Team Sundström och Ångermanlands TV-puckare, som vann den turneringen 2015.

Favoriter?

Bland de flesta Team Sundströms stjärnspäckade gäng innehållande bl a Chicago Blackhawks målvakt Anton Forsberg, backen Tobias Enström, "gamlingarna" Niklas Sundström och Samuel Påhlsson samt bröderna Emil och Elias Pettersson från SHL, men numera NHL-spelare. 


  • _DSC1605
  • _DSC1867
  • _DSC1748
  • _DSC1509
  • _DSC1601

Lägg därtill skarpskytten och poängkungen Viktor Olofsson, tidigare spelandes i MODO Hockey och Frölunda, numera NHL han också.

Om det var ungdomlig entusiasm som avgjorde eller rent av bättre kondition låter vi vara osagt, men det blev till sist TV-puckarna som drog segerlotten. Detta efter 2-0 i andra perioden.
Här var målvakterna Lukas Jägbring och Viktor Nyman strålande, liksom backen Rasmus Sandin (kontrakt med Toronto Maple Leafs) samt forwardsduon Anton Gradin och Lucas Wernblom. De två sistnämnda faktiskt sensationellt bra och mycket pekar på att de tar en plats i MODO Hockeys lag kommande säsong.

Avgörande var kanske också coachen Jan Brorsson, inte minst ledande på Hockeyskolan bland instruktörerna och också coach för de här grabbarna när det begav sig i TV-pucken 2015.

Team Sundström coachades av en annan instruktör på Hockeyskolan, nämligen Tobias Jansson, som gjorde vad han kunde men ändå var debutant i de här sammanhangen.

 

  • _DSC1383
  • _DSC1380

Innan ishockeymatchen höll Camilla Enström (gift med Tobias) en strålande föreläsning om cancern hon drabbades av för drygt ett och ett halvt år sedan. Hon applåderades flitigt av åskådarna på läktaren vid fotbollsplanen Rafnavallen.

Just Camillas besök och föreläsning gjorde att det hela verkligen gick i välgörenhetens tecken. Hälften av biljettintäkterna gick till Camillas fond "Cancer tillsammans.

- Till den fonden kommer vi att skicka närmare 25 000 kronor, säger Hockeyskolans rektor Thomas Hellgren. Något som gläder oss.

Camilla Enström var verkligen rörd över engagemanget.

- Det här var något jag knappt vågat drömma om, säger hon. Alla ska veta att det hela värmer oerhört.
Sedan Camilla Enström drabbades har hon samlat in drygt 820 000 kronor i den fond som hon instiftat.

Hockeyskolan i Ramsele blev - som vanligt - en succé. Ett 120-tal ungdomar från Lund i söder till Umeå i norr deltog och delades in i fyra grupper.

- Vi har hittat en bra nisch och lämplig storlek för det hela, säger Thomas Hellgren.

Redan nu tar rektor Hellgren sats inför 2019 då ett nytt jubileum väntar, nu alltså årgång 25.

- Jodå, jag räknar med att komma med en del överraskningar då också, säger han.

Det var ett par klubbar som deltog med väldigt många spelare - från Björklöven kom tretton och från elitföreningen Djurgården nio. Inte minst från de sistnämnda uppsnappade vi många positiva röster.

Vid Hockeyskolans avslutning på torsdagskvällens intervjuades Niklas Sundström och han betonade att det är viktigt hålla på med många olika sporter i unga år. Dessutom tyckte han att inslaget med ett fyspass varje dag var bra och nyttigt.

Numera är Niklas Europascout för San José Sharks, där han tidigare varit aktiv.

Vid den avslutningsmatch vi pratat om här spelade alla i Team Sundströms lag i New York Rangers-inspirerade tröjor och alla hade dessutom nummer 24 på ryggen. 

Sponsorer

Hitta oss på sociala medier

Kontakta oss

Jan Brorsson: 070-645 12 70
Tomas Hellgren: 070-235 95 12
Eller via kontaktformuläret.

Credits

© 2003-2020 Niklas Sundströms Hockeyskola
Producerad av Daniel Sörlin

Alla fotografier tillhör Daniel Sörlin om inget annat anges.