bakgrund3.jpg

Nu är det bara 2 dagar kvar tills 25-årsjubilerande Niklas Sundströms Hockeyskola drar igång.
Vi välkomnar er deltagare med familjemedlemmar och vänner till natursköna Ramsele där vi kommer att ha en fartfylld vecka med ispass, fys, aktiviteter, fint väder och en hel del överraskningar.

Och ni som inte är på plats vet väl att ni kan följa våra uppdateringar här på hemsidan, men även på sociala medier som Instagram, Facebook och Youtube

Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele

JUBILEUM EFTER 24 ÅR
Närmare 25 000:- till "Cancer tillsammans" samlades in!

Vid Niklas Sundströms sommarhockeyskola i natursköna Ramsele i Västra Ångermanland firar man jubileum efter 24 år.

Märkligt?

Inte alls eftersom Niklas tröjnummer i MODO Hockey och i NHL under tio säsonger var just 24.
Med tanke på det slog rektorn för skolan, legendaren Thomas Hellgren, på stort.
Det hela avslutades med en ishockeymatch mellan Team Sundström och Ångermanlands TV-puckare, som vann den turneringen 2015.

Hör Camilla Enström f.d Nordlund, berätta sin historia och se när Team Niklas Sundström tar sig an Tv-pucksvinnarna 2015.
När du köper biljetter bidrar du också till Cancerforskningen eftersom hälften av biljettintäkterna går till Camillas insamling 
https://www.cancerfonden.se/insamlingar/camilla-tillsammans-mot-cancer

"Team Sundström" mot TV-puckhjältarna från 2015 höjdpunkt vid Hockeyskolan 2018

Niklas Sundströms Hockeyskola i naturfagra Ramsele sommaren 2018 har alla förutsättningar att bli någonting alldeles extra.
Sommarveckan, som äger rum 22-27 juli avslutas nämligen med en ishockeymatch mellan "Team Sundström" och Ångermanlands segrande TV-puckhjältar från 2015.
Tillfället är väl valt eftersom Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele firar 24 år 2018 och vad kan passa bättre än att då ha den här hockeymatchen, där f ö alla spelare i "Team Sundström" kommer att ha nummer 24 på ryggen.

I "Team Sundström" kommer förutom Niklas själv bl.a. Tobias Enström, Adrian och Mario Kempe, Conny Strömberg, Petter och Albin Runesson, Andreas Molinder och Simon Engström att spela.
Flera stjärnspelare kommer att bli klara allt eftersom.

Ångermanlands TV-pucklag av årgång 2015 vann finalen mot Stockholm Nord med 5-4 inför den fantastiska publiksiffran på 5 436 betalande i Fjällräven Center. En av lagets fixstjärnor var Lukas Wernblom.
Ledare för laget var Ramselesonen Jan Brorsson samt Tomas Grundström. Matchen kommer att avsluta den 24:e hockeyskolan och alltså spelas på kvällen den 27 juli.

50 procent av intäkterna kommer att gå till "Cancer tillsammans", en fond som instiftats av Tobias Enströms fru Camilla (Nordlund).

Det finns redan nu möjligheter att anmäla sig till Niklas Sundströms Hockeyskola 2018!

Nu är äntligen årets hockeyskola igång.

Vi rivstartade med ett specialcamp för målvakter och backar.
Kolla gärna in fotoalbumet för bilder.

Schemat för veckan hittar ni här.

Under dagen så blev det ett litet avbrott i allt hockey och pokemon-spelande när det var fotograferingsdags.
Både enskilda porträtt tillsammans med Niklas samt grupperna fotograferades. Dessa bilder kommer sedan att skickas ut till er föräldrar via en länk.

Idag så var det Niklas Sundströms tur att äntra isen tillsammans med våra elever. Under morgondagen kommer det att bli fotografering tillsammans med Niklas samt en intervju. Håll utkik på vår Facebooksida för tidpunkter.

Hockeyskolan rullar på, och bland alla fys- och ispass så gästades vi idag av NHL-stjärnan Tobias Enström.

Nu är äntligen årets hockeyskola igång. Vi tjuvstartade redan på lördagen med ett camp för backar och målvakter.
Gå in i fotogalleriet för att se bilder läggas till löpande.

Lilla Ramsele längst uppe i hörnet av västra Ångermanland må vara litet och har knappt tusen invånare, men säg Niklas Sundströms Hockeyskola och alla lystrar. Det är när den äger rum, 2016 för 22:a årgången, som hela byn lever upp. Folkmängden ökas kraftigt och hockeyskolelever från hela Sverige och Norden samlas, har kul och utvecklas.

De flesta man pratar med är ense, det går nog inte att hitta en mera idyllisk sommarhockeyskola. Här handlar det om gemenskap i ordets rätta bemärkelse. Alla umgås med alla och allt finns inom gångavstånd - is, fys, mat och boende. För att inte tala om de högklassiga instruktörerna.

Bossen själv, Thomas Hellgren, varvar ned numera - säger han själv i alla fall. Men nedvarvningen består av att han numera är ännu mera social än tidigare - dygnet runt. Han har kontakt med alla. Som senast sommaren 2015 vid avslutande grillfesten. Då fick han ett par hockeyföräldrar från Sollefteå att sälja några lottringar - med strykande åtgång. Kalla inte Jan Brorsson för rektor, det gillar inga instruktörer som hamnat i den rollen, men snacka om entusiasm och levande i allt som Brorsson tar sig för. Han bor i princip i ishallen dygnet runt den här sommarveckan. Erik Eriksson, Hellgrens grabb, är lite av spindeln i nätet sedan några år och håller i allt från anmälningar till schemaupplägg. Även om han numera har fullt upp nere i Norrköping där han bl.a. är ungdomstränare i Vita Hästen.

Sommaren 2015 var det extra satsning på målvakterna, som kom till hockeyskolan en dag tidigare än övriga deltagare. Den här satsningen blev verklighet sedan Micke Vernblom anslutit som hockeyskolans målvaktstränare och idén kunde förverkligas med att målvakterna skulle inleda sommarskolan med en särskild målvaktscamp. Detta blev en självklar succé och  ungarna älskar Vernblom, som med landslagsmeriter i bagaget numera tillhör SHL-klubben Linköping HC. Landslagsmeriter handlar det också om då det gäller Anders Eriksén, mångårig ledare för Sveriges ungdomslandslag och dessutom en av Svenska Ishockeyförbundets 12 hockeykonsulenter.

Med sådana här ledarnamn borgar allt för att Niklas Sundströms hockeyskola fortsätter mot en ljus framtid. Sedan gör det förstås ingenting att han som gett namn åt hela skolan, Niklas Sundström, numera är på is i stort sett varje pass de dagar han är på plats, liksom Markus Näslund var det sommaren 2015.

 

Idyllen, gemenskapen och gräsrotsnivån kommer för alltid att finnas kvar - och det bästa av allt är att Thomas Hellgrens ande vilar över allt och att han är noga med att låta det mesta bestå. Som då han fick en fråga den här sommaren från en Sollefteåförälder som skulle köpa en klubba av Per-Åge Skröder:

"Går det bra att swischa?"

”Va?!”, skrek Hellgren och tittade förvånat upp. ”Vad är det, nåt nytt skurmedel, eller?!”

Nej, bli vid din läst och ändra inte för ändrandets skull är Hellgrens paroll - en mycket lyckad sådan.

 

Målvaktssatsning var det senast som sagt. Det hela utföll så bra att man nu satsar på backarna, som de  liksom målvakterna börjar skolan en dag tidigare än de andra. Till hockeyskolan 2017 blir det likadant för forwards. Det är i alla fall min gissning!

 

/Hasse Andersson

 

Ledningen för Niklas Sundströms hockeyskola vill ta tillfället och gratulera Ångermanland till segern i TV-pucken 2015. Finalen vanns mot Stockholm Nord med 5-4 efter en hyperspännande och dramatisk match. Head coach för det ångermanländska segerlaget var Jan Brorsson, centralfigur vid Niklas Sundströms hockeyskola sedan starten. 

-Det var en fantastisk känsla att stå som segrare i turneringen, inte minst med tanke på att det var på hemmaplan, Fjällräven Center, det hela avgjordes, säger Jan.

För Niklas Sundströms hockeyskola var det ytterligare ett kvitto på att våra instruktörer verkligen är av toppklass. En av coacherna för Ångermanlands TV-pucklag 2016 blir Jonas Brorsson, son till Jan, också han instruktör vid Niklas Sundströms hockeyskola förstås. Nu återstår det att se om sonen Brorsson kan upprepa pappas bedrift.

-Det blir en utmaning det, säger han. Ska i alla fall göra allt som står i min makt och jag vet att vi har ett bra lag i alla fall.

Ett lag som fortfarande består av en bred trupp och spelar en turnering nu i helgen 7-8 november i just Ramsele.

 

Lördagen 20 juli 2019 blir fjärde året för hockeyskolans backcamp. Iniativtagare till specialcampen är Anders Eriksén och Jan Brorsson som under en heldag kommer specialdrilla backar. Den villige kommer få möjlighet att lära mycket från Eriksén och Brorsson som har lång erfarenhet av att lära ut backspel på hög nivå.

Vi bygger vidare på fjolårets succé med välmeriterade målvaktsinstruktören Mikael Wernblom! Niklas Sundströms Hockeyskola 2016 kickstartar nämligen även i år med en särskild målvaktscamp där våra kära målvakter får en heldag tillsammans under lördagen 23 juli.

Hockeyskolan i Ramsele har år efter år haft högklassiga välutbildade istränare med bland annat meriter från juniorlandslag, SHL, TV-pucken m.m. och självklart blir 2016 inget undantag. Istränarna på Niklas Sundströms Hockeyskola har genom åren fått mycket beröm från både föräldrar och deltagare, därför är vi säkra på att ni som väljer att delta kommer bli väldigt nöjda.

För mer info och foto på hockeyskolans istränare, målvaktstränare och fystränare klicka här.

Niklas Sundström: Nu tar vi ny sats i Ramsele efter det lyckade jubiléet

Under en vecka alldeles i slutet av juli och någon dag in i augusti lever den lilla idylliska orten Ramsele i västra Ångermanland upp som aldrig förr. Invånarantalet fördubblas i princip. Ett invånarantal som numera ligger på cirka 950 personer.

Det hela stavas Niklas Sundströms Hockeyskola, som sommaren 2015 går in på sitt 21:a år. Jubiléet över 20 år som ägde rum sommaren 2014 blev en succé. 134 deltagare fanns på plats, dessutom massor av anhöriga som gör att ”byn” som sådan lever upp rejält.

Så är det dags för hockeyskolans julkampanj och i år har vi ett extra fint pris. Alla som anmäler sig innan december är slut är med och tävlar om hela 3000kr hockeygrejer från Sport77 och Bauer! Dessutom har man chans att vinna en hockeyklubba från en känd spelare!

Den uppmärksamme hockeyåskådaren eller CMore tittaren har säkert sett sponsornamnet Hilli på MODO Hockeys båda unga supermålvakter, Linus Ullmark och Anton Forsberg.

Hilli Maskin AB ligger i Själevad, Örnsköldsvik och drivs av makarna Inger och Ulf Hilli, två smått hockeyhysteriska människor.
-Så länge vi minns har vi sponsrat MODO Hockey och det har liksom blivit en livsstil för oss, säger Inger Hilli.

Genom tiderna räknas framförallt två spelare som lite av Ramseles egna ”söner”. Det är Mattias Timander, född 1974 och Andreas Molinder, född 1987, back resp. centerforward. Mest merittyngd av de här herrarna är utan tvekan Timander.

På sitt CV kan han skriva in VM-guld 2006, SM-guld 2007, åtta säsonger i NHL i fyra olika klubbar, över dussinet säsonger i SHL med MODO Hockey samt bedriften med att avsluta sin karriär och vara delaktig i Leksands återkomst till högsta ligan.
-Jag har fått vara med om många fantastiska ögonblick, men frågan är om inte de sista två åren, framförallt det sista, med Leksands IF slår allt, skrattar ”Timmy”.

Tre av MODO Hockeys stjärnspelare säsongen 2013-14 var en gång i tiden med i Niklas Sundströms hockeyskola i Ramsele. Det handlar om målvakten Anton Forsberg samt bröderna Mario och Adrian Kempe. Överhuvudtaget är det allt som oftast stjärntätt i Ramsele under hockeyskolan. Året då Kenta "Mr Magic" Nilssons gästade så deltog även hans ättelägg Robert Nilsson i äldsta gruppen. Med som deltagare har även Markus Näslunds och Per Svartvadets ätteläggar varit.

I sommar gästar supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin och ibland dyker också självaste hockeykungen Peter Forsberg upp.

Niklas Sundströms hockeyskola i Rafnahallen i Ramsele 20-årsjubilerar sommaren 2014.
-Otroligt så fort tiden går, säger Niklas själv.

Det är också i det närmaste 20 år sedan Niklas Sundström lämnade MODO Hockey och flyttade till Nordamerika, New York och New York Rangers.
Han har gjort en fantastisk hockeyresa.
Tio säsonger i världens hårdaste hockeyliga NHL, elva säsonger i Elitserien, numera SHL.

Supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin kommer att gästa 20-årsjubilerande Niklas Sundströms hockeyskola 27 juli till 1 augusti i 2014.

-Vi har lovat länge att komma dit en dag och vad passar bättre än då det är 20-årsjubileum, säger Daniel.

Supertvillingarna Daniel och Henrik Sedin kommer att gästa 20-årsjubilerande Niklas Sundströms hockeyskola 27 juli till 1 augusti i år.

-Vi har lovat länge att komma dit en dag och vad passar bättre än då det är 20-årsjubileum, säger Daniel.

Meningen från arrangörernas sida är att göra jubileumsåret till en riktig happening. Förutom Sedinarna kommer skolan under jubileumsveckan att gästas av hockeykändisar varje dag. Målvakten Anders Lindbäck, Tampa Bay har anmält sitt intresse, liksom hans klubbkompis Victor Hedman som är positiv till det hela.

-Det vi känner är att det är hur viktigt som helst att hockeyn som sådan breddas och att man år efter år kämpar på i en så liten ort som Ramsele är fantastiskt, säger Daniel Sedin.

Förutom att hockeyungdomarna på plats får träffa sina idoler och få autografer kommer det också att bli massor med intervjuer.

Välkommen på hockeyskola sommaren 2014!

För 20 år sedan startade hockeyskolan i Ramsele, sedan dess har Niklas Sundström återkommit varje sommar och hockeyskolan har utvecklats till att idag vara en av Sveriges populäraste. Nu 2014 firar vi 20-års jubileum och kommer bjuda alla deltagare på en extra minnesvärd vecka.

Den 27:e juli 2014 är det återigen dags att slå upp portarna till Rafnahallen i natursköna Ramsele i Ångermanland. Då samlas unga hockeyspelare från alla möjliga håll för att träna hockey och ha en rolig vecka som även kommer bjuda på en hel del överraskningar. Genom åren har hockeyskolan haft fint besök i form av Peter Forsberg, Markus Näslund, Mats Zuccarello, Per-Åge Skröder, Per Svartvadet m.fl.

Sponsorer

Hitta oss på sociala medier

Kontakta oss

Jan Brorsson: 070-645 12 70
Tomas Hellgren: 070-235 95 12
Eller via kontaktformuläret.

Credits

© 2003-2019 Niklas Sundströms Hockeyskola
Producerad av Daniel Sörlin

Alla fotografier tillhör Daniel Sörlin om inget annat anges.