Niklas Sundströms hockeyskola

äldsta arrangemanget i Ramsele

Niklas Sundströms sommarhockeyskola i natursköna Ramsele i Västra Ångermanland är nu bygdens äldsta arrangemang.

Det hela leds av entusiastiske Thomas Hellgren och när han väl lade fram sina planer skrattade folket i Ramsele, men i dag, sedan Hockeyskolan firat 25 år har nog de flesta satt skrattet i halsen.

Ishockeyskolan är en institution i Ramsele. Byn lever upp, vilket exempelvis inte minst OK-handlaren och ICA-handlaren kan intyga.

I år, det 25:e året, fanns deltagare från Norge, Schweiz samt i stort sett hela Sverige från Umeå i norr till Lund i söder.

- Om jag ville skulle vi kunna växa och bli hur stora som helst, säger Thomas Hellgren, men det vill jag inte. Vi vill behålla det lilla, mysiga, där barnen verkligen trivs och kan springa omkring lite hur som helst.

Vid Hockeyskolan i Ramsele är man inte ovilliga till någonting. Vill barnen stå över en dag gör man det, vill man kanske övernatta hos föräldrarna på campingen eller i en stuga går det bra också.

Här gör man liksom lite hur man vill.

Det är familjärt och bra, inte undra på att det finns många som återkommit i tiotalet år och dessutom har flera barn från samma familj passerat revy här.

Instruktörerna är också av högsta kvalité. Här handlar det om idel instruktörer som genomgått alla kurser som finns. Jan Brorsson är förstås lite av översteprästen och han har oc kså deltagit alla år, liksom förstås Thomas Hellgren, initiativtagaren.

Flera hjälptränare i sommar hittade vi bland tidigare elever på Hockeyskolan i Ramsele.

Thomas Hellgren är också mannen bakom ishallen - Rafnahallen - i Ramsele. Här har Timrå och Modo mötts, här också Modo varit på träningsläger ett par gånger coh här har stjärnlaget Icbreakers spelat två gånger.

I dag är Thomas Hellgren också ordförande i Ramsele IK, förstås en driftig sådan. Det enda man lider av är att det i dag är alldeles för få barn i bygden.