Vad passade bättre vid Niklas Sundströms Hockeyskola i Ramsele när man firade 25 år än att Hockeykungen själv, Peter Forsberg, kom på besök.

Han ringde ett par veckor innan start till Thomas Hellgren och undrade om sonen Lennox kunde få vara med.

- Han var lite för ung, född 2012, vilket också Peter var medveten om, men klart att jag ordnade det, säger Thomas Hellgren.

Peter ställde frågan till sonen Lennox, 7 år, avslutningsdagen om han ville komma tillbaka till Ramsele nästa år, han hann knappt ställa frågan förrän han fick ett rungande JA till svar.

- Bättre start på sitt hockeyliv än att vara här i Ramsele en sommarvecka kan han bara inte få, säger Peter Forsberg. Här får barnen förstklassig träning och föräldrarna kan tryggt lämna dem till skolans ledning.

Peter Forsberg visste inte hur han kunde tacka för besöket.

- Jag visste förstås hur fint det var här sedan jag varit med Modo på träningsläger och dessutom spelat med Icebreakers här, säger han. Men mina förhoppningar överträffades ändå.

- Allt är på rätt nivå i Ramsele, inte så allvarligt och ledarna hinner bry sig i alla barn eftersom grupperna inte är få ofantligt stora, säger Forsberg vidare.

För första gången leddes fysträningen under skolan av ishockeygeniet Niklas Sundström.

- Man kanske inte är känd som något fysfenomen, men lite har man väl lärt sig, sa Niklas och skrattade.

Avslutningsdagen fanns också en f d förbundskapten (VM-guld i Zürich) på plats i form av Kent Forsberg. Naturligtvis för att titta på barnbarnet Lennox, men också enbart för att besöka Ramsele, där han varit ett antal gånger tidigare.

- Bättre än så här kan inte ungarna ha det på ett hockeyläger, berömde Kent.